Η διατροφή μας δεν είναι παιγνίδι

 Σίγουρα  οι περισσότεροι από εμάς, τούς καλοφαγάδες εννοώ, πιστεύουμε ότι κάτι γευστικό σίγουρα είναι και καλό για τον οργανισμό μας ή την υγεία μας.


Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι όμως, πολλά προβλήματα υγείας που μας ταλαιπωρούν οφείλονται στην χείριστη διατροφή μας η οποία όμως είναι γευστικότατη και πεντανόστιμη θα έλεγα. Επίσης πανάκριβη.

Οι βασικές προδιαγραφές λοιπόν που χρειάζεται να έχει ένα απλούστατο φαγητό για να είναι ωφέλιμο στον οργανισμό μας είναι τουλάχιστον πέντε,τίς οποίες εμείς στα Άλλα Κόλπα τηρούμε με ευλάβεια.


 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τίς πρώτες ύλες, αυτές που θα μας οδηγήσουν στα εξαιρετικά και υγιεινά μας πιάτα.

Αν πρόκειται για κρέας επιλέγουμε πάντα το καλύτερο από τον προμηθευτή μας ο οποίος είναι μόνιμος, εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων. Φυσικά μιλάμε για αρνάκια και κατσικάκια προερχόμενα από την περιοχή μας, πάντα γάλακτος ή καλοθρεμένα. Για την σούβλα, την σχάρα ή την κατσαρόλα και αναφερομαι σε λαδορίγανη, κοκκινιστά ,η κρασάτα πιάτα ανάλογα την επιλογή του πελάτη μας.


Πάμε τώρα σε όλα αυτά που συνοδεύουν τα πιάτα μας, δηλαδή φασολάκια, κολοκυθάκια, γίγαντες, ρύζια,πατάτες, και κάθε λογής ζυμαρικό. Προσέχουμε λοιπόν τα λαχανικά μας να είναι πάντα φρέσκα, φυσικά και αυτά από την περιοχή μας, και τούς φίλους και πελάτες παραγωγούς τής περιοχής μας. Σίγουρα μιλάμε για μικρές καλλιέργειες που δεν μπαίνουν στην κλασική πλέον διαδικασία τής καλλιέργειας με τούς τόνους λιπασμάτων και συντηρητικών, επιλέγουμε λοιπόν ότι πιο αγνό μας δίνει η φύση, για τον πελάτη μας αλλά και για εμάς. 


Το επόμενο βασικό μέρος τής διαδικασίας είναι η διαχείριση των προϊόντων, ποιός θα συντηρήσει και θα διαχειριστεί όλα αυτά τα τρόφιμα ώστε να είναι σε τέλεια κατάσταση όταν μαγειρευτούν. Φυσικά εδώ μιλάμε για τον κεντρικό αυτουργό, τον Κώστα Παπαγιαννόπουλο, που με ιδιαίτερη αγάπη και γνωρίζοντας σε βάθος τα προϊόντα που προμηθεύεται εγγυάται για αυτά. 


Το επόμενο μεγάλο θέμα και σίγουρα δύσκολο είναι το θέμα των ψαριών.

Τα ψάρια λοιπόν είναι το αγαπημένο φαγητό στο κατάστημα Αλλα Κόλπα. Η συνεργασία με επαγγελματίες του είδους που καθημερινά ψαρεύουν μας δίνει την ευχέρεια τής επιλογής σε οτι καλύτερο υπάρχει καθημερινα. Εδώ λοιπόν μπορείτε να γευματίσετε με κάθε λογής ψάρι ή εξεζητημένο θαλασσινό φτάνει να προκύψει. Φυσικά μιλάμε για ροφούς, ρατζες, γαρίδες, καραβίδες, τσιπούρες ,κοκκινόψαρα, αστακούς, και τόσα άλλα πλούσια εδέσματα που μας προσφέρει η θάλασσα. Φυσικά θα βρείτε και όλα τα κλασικά ψάρια: γάβρους, σαρδέλες, χταπόδια και όλα σχεδόν τα μικρά ψάρια τής περιοχής μας.


Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν με ιδιαίτερη φροντίδα, μέριμνα, και συνεργασίες με τούς καλύτερους επαγγελματίες της περιοχής μας είμαστε σε θέση να παράξουμε το καλύτερο και υγιεινοτερο φαγητό που μπορείτε να φανταστείτε.


Φυσικά, σαν υποσημείωση: χρησιμοποιούμε Ελαιόλαδο σε όλα τα πιάτα μας, ελαιόλαδο ιδιόκτητο, εκτός ιδιαίτερων περιπτώσεων στις οποίες χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο.

Πιστευουμε στήν υγιεινή διατροφή, και αυτό φυσικά το επιβεβαιώνουν καθημερινά οι πελάτες μας.

Σας περιμένουμε λοιπόν να επιβεβαιώσετε και εσείς την προσπάθειά μας για υγεία, εξαιρετικό φαγητό, άψογο service και φυσικά τίς μοναδικές τιμές μας.


Αλλα Κόλπα 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις