About us

Hταν κάπου στα 1983 όταν ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος, ξεκινώντας απο την περιοχή τής Ερυμάνθειας, αποφάσισε να κάνει ένα μικρό μεζεδοπωλείο στην περιοχή Ψάχου στην Πάτρα.




Έτσι δημιουργήθηκαν τα θρυλικά πλέον «Άλλα κόλπα». Η απήχηση τότε αυτού του μικρού μεζεδοπωλείου στον τότε κόσμο ήταν παροιμιώδης. Τα εξαιρετικά εδέσματα που παρουσίασε στο κοινό τής περιοχής, αλλά και γενικότερα τών Πατρών, του έδωσαν εξέχουσα θέση στην καρδιά τών καλοφαγάδων και σίγουρα αυτών που ζητούσαν να φάνε κατι εξαιρετικό, απολύτως καθαρό αλλά ταυτόχρονα και στα οικονομικά μεγέθη τής εποχής.

Όλο αυτό κράτησε έως το 2002 οπότε και χρειάστηκε το μικρό μεζεδοπωλείο «Αλλα Κόλπα» να μεγαλώσει ετσι ώστε να είναι σε θέση να καλήψει τίς διευρημένες ανάγκες των πελατών του αλλά και τής περιοχής.

Έτσι λοιπόν μεταφέρθηκε σε έναν χώρο αρκετά μεγαλύτερο, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, δημιουργώντας σάλα υποδοχής αλλά και χώρο για συνεστιάσεις, με ιδιαιτερότητες για τα καθιερωμένα γκουρμέ πιάτα που ακατάπαυστα δημιουργούσε ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος.

Εκεί δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Για αρκετά χρόνια έσπευσαν οι πάντες να δοκιμάσουν κάθε λογής φαγητό τής ώρας ή μαγειρεμένο απο τον «Αλλα Κόλπα», δηλαδή τον πασίγνωστο πλέον για τα εξαιρετικά του πιάτα Κώστα Παπαγιαννόπουλο. 

Το 2008 με γνώμονα πλέον τήν καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και την ανάγκη για πιό ολοκληρωμένες υπηρεσίες, όπως είναι το πάρκινκ ή η δυνατότητα  ζωντανής μουσικής, τα «Άλλα Κόλπα» μεταφέρθηκαν στην περιοχή τής Λ. Ακρωτηρίου πρίν το ποτάμι τής Λεύκας. Ένα ακόμα δημιούργημα του Παπαγιαννόπουλου που θα παραμείνει σε ανοδική πορεία σχεδόν δώδεκα συνεχόμενα χρόνια.

12 χρόνια συνεχόμενης καθημερινής προσφοράς στο κοινό τών Πατρών αλλά πλέον και των γύρω περιοχών στον νομό Αχαϊας. Μια συνεχόμενη και εξελικτική πορεία δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει να προχωρά μπροστά, μπαίνοντας πλέον στην καρδιά τής αγοράς και με την δύναμη τής τέχνης, τα «Άλλα Κόλπα» μεταφέρωνται το 2022 στο Πετρωτό Πατρών κοντά στην Αχάια Κλάους. 

Ένας χώρος στον οποίο μπορείς να απολαύσεις τα πάντα, από ψάρι στα κάρβουνα, αρνάκι στη σούβλα ή μαγειρευτό, κοκορέτσι παραδοσιακό, κοντοσούβλι και κάθε λογής έδεσμα, όπως πάντα επιμελημένο και μαγειρεμένο απο τον επνευσμένο Κώστα Παπαγιαννόπουλο.

Ελπίζουμε να τα πούμε και από κοντά στο νέο μας κατάστημα.

Να έχετε υγεία και μακροημέρευση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις